24 Ekim 2013 Perşembe

İş İlanı (Tanju Köse)

Gemi İnşaat sektörü ile ilgili iş ilanı;


3 boyutlu ölçüm işine aşina tekniker veya mühendis ihtiyacımız var. İlgilenenlerin bana mail yoluyla başvurmalarını rica ederim.



Tanju Köse
(tanju_kose@yahoo.com)

İş İlanı (Selah Tersanesi)

Gemi İnşaat Sektörü ile alakalı iş ilanları;




ilgilenen arkadaşlar CV leri ile beraber başvurularını bana mail atabilir.
project@selahshipyard.com  veya contract@selahshipyard.com
DAVUT KUL





İlan Güncelleme Tarihi: 02.10.2013

 Şehir/Ülke: İstanbul(Asya)

 Personel sayısı:  1
Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Tic


 Genel nitelikler:

Gemi üretim sektöründe lider firmamızın, İstanbul Tuzla Tersaneler bölgesinde ki işyerinde iş geliştirme bölümünde çalışmak üzere İŞ GELİŞTİRME SORUMLUSU aranmaktadır. 
  • Üniversitelerin Gemi İnşa Mühendisliği/ Deniz Teknolojisi Muh./ Gemi Makinalari Isletme Muh. bölümlerinden mezun,
  • İş geliştirme faaliyetlerinde aktif rol alabilecek deneyime sahip, 
  • Çok iyi seviyede İngilizceyi bilgisine sahip, 
  • Office programlarını iyi seviyede kullanabilen,
  • Seyahat engeli olmayan,
  • Tuzla Tersaneler Bolgesine ulasim problemi olmayan.


 İş tanımı:
Yurtdışı ve yurt içi ana kalemlerin sipariş ve teslimatlarının takibi,
Klas, armatör ve yabancı dizayn bürolarıyla iletişim,
Gemi teslim 
prosedürleri,
Yeni müşteri ve pazar araştırması,
Bütçe ve kontratların 
hazırlanması vb. konuları kapsar.

 Firmanın ilana eklediği diğer bilgiler:
Pozisyon Tipi: Sürekli / Tam zamanlı
Eğitim Seviyesi: Üniversite (Mezun), Yüksek Lisans (Mezun)
Tecrübe: En az 2 yıl tecrübe
Cinsiyet: Kadın
Yabancı Dil: İngilizce
 İlan ilk yayın tarihi bilgisi: 02.10.2013
 İlan kapanma tarihi bilgisi: 30.11.2013
DAVUT KUL
Naval Architect and Marine Engineer (B.Sc. & M.Sc.)   

GSM      : +90 533 396 97 18
E Mail    : davutkul@yahoo.com
Skype Id : davut.kul

http://www.linkedin.com/profile/view?id=219202973&trk=tab_pro

20 Ekim 2013 Pazar

Google Glass (TED.com)


Rhinoceros Çalışmaları

Evde, boş zamanlarımda can sıkıntısından yaptığım birkaç çalışma. Arada böyle çalışmalar işe yarar, benim açımdan rhino programına olan hakimiyetimin artmasında yardımcı olmuştur.

 
 

 



Metin CANSIZ          

GEMİ VE YAT İHRACATÇILARI BİRLİĞİ I. ULUSAL GEMİ VE YAT TASARIM YARIŞMASI (K.Burak Korkmaz ile birlikte)


1.Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği tarafından gemi ve yat tasarımında yaratıcılığı ve gemi mühendisliği öğrencilerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘1. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada Tahir İnce - Fatih Şık ikilisi ‘Yeşil Bey' adlı tasarımlarıyla birinci, Görkem Serbay Akıl - Doğuhan Hazar Cengiz ‘Green Tur' ile ikinci, Harun Demir - Devran Torun ise tasarımları ‘Lal İstanbul' ile üçüncü oldu. Tasarımcılara teşvik ödülleri, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından verildi.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GYİB), Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Gemi Mühendisleri Odası (GMO) ve Türk Loydu işbirliğiyle, gemi ve yat sektörünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, ‘1. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması' düzenledi.

200'den fazla davetlinin katıldığı ödül töreni su temalı bir dans gösterisi ile başladı. Yarışmada Tahir İnce - Fatih Şık grubu Yeşil Bey tasarımı ile birincilik, Görkem Serbay Akıl - Doğuhan Hazar Cengiz grubu Green Tur ile ikincilik ve Harun Demir - Devran Torun grubu ise Lal İstanbul ile üçüncülük ödülü aldı. Kazananlara ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Birlik Başkanı Başaran Bayrak verdi.

Yarışmanın amacının Türkiye'deki başarılı tasarımcılarla üreticileri buluşturmak olduğunu dile getiren GYİB Başkanı Başaran Bayrak, "Gemi ve yat sektörünü, çok iyi tasarımlarla beslemek, sektörle ilgili eğitim gören öğrencilerin tasarım yönlerinin gelişmesini ve ihraç edilebilir nitelikteki ürünlerin ortaya çıkarılmasını ayrıca taşımacılıkta kullanılan enerji miktarının düşürülmesini sağlamak hedefindeyiz” dedi. Bütün sektörlerde olduğu gibi rekabetin gemi ve yat sektöründe de önemli olduğuna işaret eden Bayrak, "Gelecek dönemlerde gemi pazarında söz sahibi olabilecek ürünlerin geliştirilebilmesi için bu girişimlerin önemini biliyoruz. Bu anlamda da birlik olarak öncü olmak istedik” açıklamasında bulundu.

"İhracatın birim değerini arttırmak için çalışıyoruz”

Başaran Bayrak'ın konuşmasından sonra sırasıyla Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Jüri Başkanı ve Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi söz aldılar. TİM Başkanı Büyükekşi konuşmasında tasarım yarışmaları ve arge proje pazarları ile sanayi - üniversite işbirliğinin ve ihracatın önünü açtıklarını vurgularken, en son konuşmayı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptı. Zafer Çağlayan konuşmasında kendisinin önceden beri sektörü desteklemek için elinden geleni yaptığını ve hatta basını karşısına aldığını, yeni teşvik paketinde gemi inşa ve denizcilik sektörleri için önemli destekler yer aldığını, ihracatın birim değerini arttırmak için bakanlık olarak yoğun olarak çalıştıklarını, tasarım yarışmalarının bunun için çok önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Tüm katılımcı eserler sergilenecek

Gemi ve Yat ihracatçıları Birliği, yarışmaya tasarım göndermiş tüm öğrencilere sürpriz birer özel hediye ve her katılımcıya katılım sertifikası sundu. Ayrıca yarışmaya katılan projelerin tamamı ödül alma şartı aranmaksızın 27 Nisan 2012 tarihinde Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'de, 27 Nisan 2012 tarihinden sonra ise 15 gün boyunca İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde sergilenecek.

Sponsorlar

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Loydu ve Gemi Mühendisleri Odası işbirliğiyle, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği'nin organizasyonunda düzenlenen yarışmayı destekleyen kuruluşlar arasında ana sponsor Deniz Ticaret Odası, platin sponsorlar İDO - İstanbul Deniz Otobüsleri, Desan Tersanesi, Çeksan Gemi İnşa, GİSAŞ A.Ş., GİSBİR, KIRAN Tersanesi altın sponsor Logos Marine, basın sponsorları ise, Aktüel Deniz, Yat Haber, Küresel Ana Haber, Deniz Magazin ve Yachtinglife dergileri oldu.

Gemi ve yat tasarımı alanında önemli isimlerden oluşan yarışma jüri üyeleri, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Turyol Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, Tasarımcı GMO üyeleri Fuat Turan, Bülent Şener, Numan Bakıryol, Itri Teymur, Cem Tunçyürek, Haluk Suntay ve Proteksan Tersanesi Genel Müdürü, İİB Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ve GMO üyesi Necdet Salgür'dü.


    Biz de yakın arkadaşım K.Burak Korkmaz ile birlikte bu yarışmaya katılmaya karar verdik. Ödüller güzel, yarışma güzel ve biz de istekliydik.Dolayısı ile eksik kalmadık tabii ki ve yarışmaya katıldık. Yaklaşık 1-2 ay gibi bir sürede güzel bir iş çıkardığımıza inanıyorum. Gemi ve Yat İhracatçılar Birliği'nin düzenlediği ilk yarışma olmasından ötürü birtakım eksiklikler ve tecrübesizlikler kurbanı olduk. Neyse sonuç olarak ortaya aşağıda göreceğiniz, adı "MARMARA" olan, ismini projemizi tamamladığımız Mecidiyeköy'deki ozamanlar Burak'ın kaldığı Marmara Sitesinden alan, çılgın ötesi bir tekne çıkardık ama yarışmaya katılabilmek ve o saçma sapan paftaları hazırlayabilmek için çektiğimiz çileleri biz biliriz. (Son dakikada sokakta dandik 2 mp lik cep telefonu kamerasıyla çektirip yolladığımız fotoğraflarımız bile mevcuttur:) ) Olsun güzel bir tecrübe oldu bize. Çok şey öğrendik, mühendisliğin tam olarak nasıl bir şey olduğunu ilk defa bu yarışmada fark ettik. Değişik alanlarda araştırmalar yaparak faydalı bilgiler edindik. Hatta bu yarışma için araştırma yaparken şehir hatları feribotunda çalışan bir kaptanla seyir esnasında konuşma gafletinde bulunup, alakasız cevaplar aldık, fakat kaptan köşkünde boğaz manzarasıyla çaylarımızı yudumladık. Her Gemi İnşaat Öğrencisine nasip olmayacak bir tecrübeydi. Lafı daha fazla uzatmadan yaptığımız çalışmadan aldığımız birkaç renderla yazımı bitirmek istiyorum.  







Metin CANSIZ